WINTERVIEWW

Grafisch effect


Zoals we het van hen gewend zijn, laat Diesel zich weer opmerken met een hybride en erg gedurfde collectie waarbij denim de kroon spant. Billy, stylist bij Diesel, praat ons bij.

Wat kenmerkt de nieuwe herfst/wintercollectie van Diesel?

De collectie werd beïnvloed door verschillende contrasterende elementen, voor een sterk grafisch effect. Het resultaat is een erg gedurfde hybride esthetiek die een verweerde look, heavy metal, athleisure wear en grunge-invloeden met elkaar combineert.


En waarop is dat geïnspireerd?

De zin om te reizen, vrijetijdskleding, subculturen uit de hele wereld en vooral de fotocollages van de Duitse fotograaf Wolfgang Tillmans.


En waar zien we denim, ook wel het DNA van Diesel, terug?

Dat staat weer centraal in de herfst/wintercollectie. Denim omvat vandaag een breed spectrum aan blauwtinten en de stukken zijn ontworpen volgens strak uitgedachte lijnen. Maar we voegen ook enkele innovatieve behandelingen toe, zoals een color-blocking-afwerking, ‘dirty vintage’, stukken transparant plastic, slijtage-effecten en vintage wassingen. De details – zijstrepen, ombré-effecten of camouflageprints – maken het helemaal af. Dit seizoen lanceren we ook een nieuwe broek van denim dat eruitziet als velours, die beschikbaar zal zijn in verschillende kleuren en modellen. Ze is elegant en verfijnd, waardoor ze zich zowel overdag als ’s avonds perfect laat dragen.

Wat zijn de absolute hoogtepunten van de herfst/wintercollectie van Diesel?

Parka’s met capuchon, motorjacks in felle kleuren of zelfs neontinten, viking-, teddy- en pufferjassen. Deze stuks combineren de huidige utility-trend met een originele esthetiek, vooral dankzij yin-yangprints of nepbont. Ten slotte hebben we ook nog een oversized reflecterende zilveren parka in de collectie, geïnspireerd op brandweerjassen.

“Deze stuks combineren de huidige utility-trend met een originele esthetiek.”

En de accessoires?

Die blijven ook niet achter. We hebben gedurfde logo’s geïntegreerd, net zoals denim en opgeblazen nylon in industriële tinten: zwart, wit, zilver en levendig rood. Maar daarnaast hebben we ook andere stuks in fluokleuren, geïnspireerd op de jaren 80. Hybride sneakers en een reeks trans-seizoenlaarzen maken ook deel uit van de collectie.

Zin gekregen om de nieuwe collectie te ontdekken?

Kom dan snel langs bij Galeria Inno.