De zwaan die schittert van elegantie


Sinds 1895 zorgen de iconische kristallen van Swarovski ervoor dat de meest glamoureuze outfits prachtig schitteren en prijken ze aan de nek van de mooiste vrouwen. Een portret …

Swarovski, zoals ‘strassy’? In 1895 wordt het Oostenrijkse merk ‘van de zwaan’ opgericht door Daniel Swarovski. En het wint al snel aan bekendheid bij de grootste couturiers. Tijdens de Roaring Twenties sieren de Swarovskikristallen de nieuwe korte jurkjes van die tijd en maken ze hun intrede bij de modehuizen. Coco Chanel, Christian Dior en Balenciaga versieren allemaal hun creaties met ‘strass’. En net zoals vandaag schitterden de bekende kristallen op de outfits van Hollywoodactrices en de juwelen van de celebrities.

“Een diamant voor iedereen creëren.”
dat was het doel van Daniel Swarovski

De ultieme zoektocht naar schoonheid

Artistieke knowhow en expertise duwen het merk in de richting van de perfectie. In de ateliers van Swarovski worden elke dag de grenzen van het kristal verlegd, door een curve of een rand te verfijnen … Een sublieme glans en geraffineerde afwerking: elk stuk moet uitzonderlijk zijn. Voor ons geluk (en onze schittering)!