Een blik op de trends van
2020

Een blauwe fase, een ode aan de natuur, een tijdloze look of net complete seventies-nostalgie… We krijgen nu al een zicht op de trends die 2020 (letterlijk) kleur gaan geven op het vlak van mode en deco.
Een ding is alvast zeker: je zal er helemaal weg van zijn!

De blauwe golf


Na een explosie van kleur in 2019, keert de kalmte dit jaar terug met... blauw. Classic Blue om precies te zijn, oftewel Pantone 19-4052. Een tint die doet denken aan de hemel wanneer het begint te schemeren en die ons verlangen naar stabiliteit en rust uitdrukt in een wereld die volop aan het veranderen is. Het goede nieuws: deze kleur spreekt echt iedereen aan.

Ode aan de natuur


Deze lente en zomer zetten de collecties plantenprints en alle mogelijke tinten groen in de kijker. Een mooie manier om een kleine ode te brengen aan de natuur en onze planeet.

Tijdloze dressing en deco


Monochrome tinten, robuuste natuurlijke materialen… als tegenreactie op de overconsumptie hebben sommige ontwerpers gepleit voor een terugkeer van de tijdloze basics, die je voor eeuwig en altijd kan combineren zonder dat ze uit de mode geraken.

Nostalgie naar de seventies


Goed nieuws voor wie vol nostalgie terugkijkt naar de jaren van peace and love, want vakmanschap en handgemaakte creaties maken weer hun opwachting! We zien opnieuw keramiek opduiken in interieurs en macramé en haakwerk in de mode. Jurken van patchwork, een gehaakte top en een handtas of riem van macramé, voor welke nostalgische trend zwicht jij?

De hierboven afgebeelde producten zijn louter ter illustratie.