Let’s move!


Staat in vorm geraken, net als bij duizenden andere Belgen, hoog op je lijstje met goede voornemens? Dan hebben wij de ideale personal coach voor je gevonden: het slimme horloge!

De gezondheidsspecialisten trekken aan de alarmbel: we bewegen niet genoeg en ook wat er op ons bord ligt, laat te wensen over. Het resultaat? Kilo’s die zich maar blijven opstapelen, we zijn van de kleinste uitspatting buiten adem en we lopen steeds meer risico om diabetes of cardiovasculaire ziektes te ontwikkelen.


Een slim horloge kan een oplossing bieden. Bij Galeria Inno vind je een uitgebreid aanbod aan smartwatches die op elke vraag op vlak van technologie of design een antwoord bieden. Je vindt zeker een model dat past bij jouw stijl: klassiek, sportief of hightech. Om je te helpen, geven we je graag alvast het volgende mee:

Stap na stap

Wanneer je een bureaujob hebt of rustig een dagje thuisblijft, dan is het moeilijk om elke dag aan de aanbevolen 10.000 stappen te komen. Sommige modellen sturen je een notificatie wanneer je te lang hebt stilgezeten en het tijd is om in beweging te komen. Het doel is om minstens 250 stappen per uur te zetten. Je verbindt het horloge met een app op je smartphone of computer, zodat je je vooruitgang kunt meten aan de hand van grafieken en statistieken.

Trainingssessie

Ben jij lid bij een fitness of ga je wel eens een rondje joggen? Met sommige horloges kan je ook je trainingen registreren, of het nu een fikse wandeling, hardlopen, pilates, een fietstocht, zwemtraining of een halfuurtje op de loopband is. Naast het aantal calorieën dat je verbrandt, krijg je ook info over je hartritme en de effecten op jouw lichaam (cardio, vetverbranding…). Alle gegevens worden natuurlijk berekend in functie van je leeftijd, geslacht en gewicht, maar ook op basis van je levensstijl (zittend of actief).

Een bondgenoot bij het afvallen

Heb je ook besloten om wat evenwichtiger te eten? Bepaalde apps op je horloge nodigen je uit om op je smartphone je maaltijden te noteren. Die gegevens zorgen ervoor dat de app kan bepalen welk percentage koolhydraten, proteïnen en vetten je geconsumeerd hebt. Groen betekent dat je goed bezig bent, maar heb je gezondigd, dan beland je in het rood.