De zaken op orde brengen

Als jij de neiging hebt om vooral veel dingen te verzamelen, dan zal je wel weten wat we bedoelen. Tijdens deze periode van goede voornemens, proberen we alles wat meer op orde te krijgen.

1


Sorteren

Net zoals voedingsmiddelen, zijn ook cosmetische producten en make-up maar beperkt houdbaar. Check de houdbaarheidsdatum die aangegeven staat op de verpakking en gooi het product meteen weg als het niet helemaal fris meer ruikt of de textuur veranderd is. Anders loop je het risico om allergische reacties te krijgen, vooral in de gevoelige zones rond je ogen of je mond.

2


Schoonmaken

Als je ze niet op tijd wast, dan beginnen er zich al snel restjes oogschaduw en foundation op te hopen op je sponsjes en make-upborstels. Gebruik een scheutje schoonmaakproduct voor make-upborstels of een zachte shampoo. Nadat je ze met lauw water hebt uitgewassen, dep je ze voorzichtig droog met een doekje. Laat ze horizontaal verder drogen.

3


Organiseren

Om alles binnen handbereik te houden, verzamel je borstels, potloden, eyeliners en mascara’s in een verticaal potje, zoals een mok. Organiseer je oogschaduw, blush en poeders in zakjes of opbergdozen, volgens kleur of thema. Je vindt een ruim aanbod aan handige accessoires in de beauty- en home-afdeling van Galeria Inno.

4


4 seizoenen

Net zoals in onze garderobe, gebruiken we ook voor onze make-up andere kleuren in de zomer dan in de winter. Houd pastelkleuren, gloss en bronzers voor mooie lente- en zomerdagen en intense kleuren en matte lipsticks voor het koudere seizoen. Om het je gemakkelijk te maken, kan je make-up gewoon indelen per seizoen.

De hierboven afgebeelde producten zijn louter ter illustratie.

image