Nooit
zonder mijn trenchcoat


Als we modegoeroe Anna Wintour mogen geloven, dan is de trenchoat, samen met platte schoenen en lange shorts, een van de must-haves van de lente van 2020. Deze tijdloze klassieker is dan ook dé topper van het tussenseizoen.

Wist jij dat de trenchcoat van oorsprong een kledingstuk voor mannen was? Hij werd in 1914 voor het eerst gecreëerd door de bekende Thomas Burberry. Toen was het nog een zware regenjas die gedragen werd door Franse en Engelse soldaten die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog moesten beschermen tegen wind, koude en regen. Daar heeft hij trouwens ook z’n naam aan te danken: een jas voor de ‘trenches’, oftewel: loopgraven.

Chic of casual


In 2020 beschermt de trenchcoat ons nog steeds tegen verrassende lentebuien, maar hij werd wat lichter en kreeg meer structuur. Bij Caroll zien we ‘m dit seizoen met opgerolde mouwen en een vastgeknoopte riem. De kraag kan je verwijderen, zodat je kan kiezen tussen een chique of een alledaagse, casual look.

Waarom zijn we zo dol op de trenchcoat?


Modetrends komen en gaan, maar de trenchcoat blijft bestaan. Terwijl jassen en windjacks ondertussen zowat alle mogelijke vormen en kleuren kunnen aannemen, ziet de trenchcoat er bijna altijd hetzelfde uit. Het is een symbool geworden voor de Engelse stijl en een echt synoniem voor elegantie. Hij is tijdloos en polyvalent. Deze topper gaat nooit meer uit de mode.