Een frisse
lenteteint


SOS! Aan het einde van de winter is onze grauwe, vermoeide teint bijna zielig om te zien. Wij zetten onze beste beautytips en make-upgeheimen op een rij voor een schitterende en egale huid. En ja, daar durven we een beetje vals voor spelen!

Beautytips

Wat je moet doen voor een frisse, stralende teint, is eigenlijk geen geheim. De huid moet genoeg zuurstof krijgen en gehydrateerd zijn. Voldoende water drinken (minstens 1,5 l per dag wordt aangeraden) en elke dag minstens een halfuur in de buitenlucht doorbrengen is dus een must. Als je huid er wat grauw uitziet, vergeet dan zeker niet om je gezicht te reinigen voor je gaat slapen (ook als je geen make-up draagt). Talg, vervuiling en make-upresten vormen een grijsachtige laag en verhinderen dat je huid goed kan ademen. Vergeet ook niet regelmatig te scrubben. Zo krijg je gegarandeerd een zacht babyvelletje!

Make-upgeheimen

Gebruik steeds met mate!
Hoe meer lagen foundation je aanbrengt, hoe onnatuurlijker het resultaat uitvalt. Kies een tint die meegaat met je eigen natuurlijke huidskleur. Voor een écht stralende teint breng je daarna nog een blush aan in een perzik- of abrikoosachtige kleur. Qua producten kies je best voor een vloeibare formule die je huid op een transparante en lichte manier egaliseert, zoals Milky Boost van Clarins. Die maquillerende melk met voedende en verzachtende eigenschappen vervaagt imperfecties en tekenen van vermoeidheid. Het lijkt wel magie, want binnen enkele seconden verandert het van wit naar beige op je huid!

image