Thee…


Met ijs of zinderend heet, in een cocktail of bij een kaasplank, met vrienden of gewoon voor jezelf: thee weet meer en meer mensen te verleiden. Zo veranderen de fans van ‘gebruikers’ in ‘kenners’.

Thee wordt steeds bewuster gedronken. De liefhebbers willen weten waar een thee vandaan komt en hoe je hem het beste klaarmaakt zodat de aroma’s optimaal kunnen vrijkomen. Net zoals bij wijn wordt er gesproken over grand cru’s en theesommeliers. So Inno zet 4 theetrends op een rij die 2020 zullen domineren.

1


Food and tea pairing

We drinken thee steeds vaker aan tafel. Hij kan dan ook geserveerd worden als alcoholvrij alternatief voor wijn, dat de smaken van het eten versterkt, of dat een erg pikant of zuur gerecht kan verzachten. Carine Amery was een van de eersten die combinaties van thee en voeding bedacht. Zij heeft ook het vak van de theesommelier ontwikkeld en een wiel van smaken dat thee indeelt volgens 11 aromacategorieën, van zeer kruidig tot eerder zilt.

2


Icetea in cocktails

Vergeet die klassieke perzikthee. In 2020 kan icetea alle kanten opgaan: rooibos, litchee, appel, verbena, hibiscusbloemen … en matcha natuurlijk, een thee in poedervorm die een uitgesproken bitterheid toevoegt aan al je dranken. En thee doet het ook goed in cocktails: een mojito met thee, detox water, fruitpunch … Er is maar een basisregel: laat je creativiteit de vrije loop.

3


Gezondheidsthee

Thee is goed voor je gezondheid omdat hij rijk is aan antioxidanten. En vandaag worden de positieve eigenschappen van je thee nog versterkt door de toevoegingen van superfoods, kruiden en honing. Zo is kurkuma bijvoorbeeld ontstekingsremmend, koriander en lavendel zijn goed voor je spijsvertering, pepermunt en gember helpen bij buikpijn en misselijkheid en kamille heeft een ontspannende werking. Zo krijgt je thee een extra effect: als detox, om een boost te geven, kalmerend …

4


Thee in de keuken

De nieuwste trend speelt zich af bij de chefs. Hoewel ze thee eerder al toevoegden aan cake, brioche, ijsjes of crème brulée, wordt hij nu ook steeds gebruikt in hartige bereidingen. Zwarte thee geeft een nieuwe twist aan vissauzen of wordt toegevoegd aan het water van een stoomkoker om gevogelte te bereiden. Gerookte thee wordt vermengd met het kookvocht van gebraden kalfsvlees en groene thee doet het goed bij courgette in een quiche.

Ook de keuze van de tas waaruit je thee drinkt, is erg belangrijk. Ontdek nu het uitgebreide assortiment van Galeria Inno.