BEAUTY


WINTERVIEWW

Ogen in de spotlight

BEAUTY


WINTERVIEWW

Ogen in de spotlight

Je ogen zijn de spiegels van de ziel, aldus de dichters. Het zijn dan ook je ogen die voor een groot deel je emoties uitdrukken. En tijdens deze periode mogen ze wel een keertje alle aandacht krijgen.


De Aziaten, die ons altijd een stapje voor zijn met make-uptrends, zetten dit seizoen de toon. Het is een manier om je vrouwelijkheid te doen gelden, zelfs tijdens deze rare tijden. We vroegen visagist Philippe Meysmans hoe we onze look onder handen kunnen nemen binnen deze omstandigheden.

Waar moet je eerst aan denken? Je wenkbrauwen! Hun vorm is immers bepalend voor je blik. Door ze te epileren, kan je je gezichtsuitdrukking verzachten, jezelf een betere uitstraling geven en er zelfs in een klap 10 jaar jonger uitzien. Om de ongewenste haren te verwijderen, heb je tal van mogelijkheden. Ofwel kies je voor een pincet om ze op de klassieke manier weg te halen, of je gebruikt wax. Voor dat laatste bestaan er speciale kits voor thuis. Wat is de ideale wenkbrauwvorm?

De perfecte verhouding is ¾ tot de bovenkant van je wenkbrauw en ¼ tot het puntje. Het is een soort denkbeeldige driehoek die je oog omlijst. Om jouw vorm te bepalen plaats je gewoon een potlood verticaal lang je neusvleugels. Van daaruit draai je het naar buiten naar je buitenste ooghoek. Hoe zorg je ervoor dat je wenkbrauwen wat meer opvallen? Als ze te kort zijn, kan je ze met een wenkbrauwpotlood verlengen tot het einde van die beroemde denkbeeldige driehoek. Maak altijd kleine, schuine strepen met een wenkbrauwpotlood of een schuin penseeltje, alsof je nieuwe haren tekent. Als je wenkbrauwen wat minder vol zijn, dan kan je ze zelf opvullen met een wenkbrauwpotlood of met een specifiek poeder of een gel. Wat zijn de huidige trends? Dit seizoen is verfijning de trend. Accentueer de basis van je wenkbrauw iets meer en vervaag geleidelijk aan naar de punt toe. Houd het vooral natuurlijk. Voeg gewoon een beetje concealer boven en onder je wenkbrauw toe om het licht op te vangen. Borstel je wenkbrauwen een beetje naar boven met een kwast of borstel om je ogen nog meer te openen. En om je wenkbrauwen te fixeren, gebruik je een finishing wax. Veel merken bieden wenkbrauwpaletten aan met alle producten die je nodig hebt om een perfecte look te maken.

En wat doen we met onze oogmake-up?

Ons amuseren! We houden het voor bekeken met de ‘no make-up-look’ en durven metallic oogschaduw te combineren als je daarvan een paar kleuren bij de hand hebt. Breng de oogschaduw over het hele ooglid aan voor een interessante en intense look. Let op: het is beter om in meerdere laagjes te werken dan ineens te veel aan te brengen. Weet je niet zeker welke tint je goed zal staan? Houd er dan rekening mee dat koele tinten, zoals zilver, beter bij blonde types passen, terwijl warme tinten, zoals goud of koper, het goed doen bij brunettes en roodharigen.

“De vorm van je wenkbrauwen is bepalend voor je blik.”

Wat is jouw lievelingsproduct?

Zonder twijfel: eyeliner. Of het nu een fijn of dik lijntje is, klassiek of eerder arty, eyeliner doet wonderen voor je blik. In 2020 spelen we met kleur (ja, zelfs met paars of rood!), de dikte van de lijn en zelfs het aantal parallel getrokken lijnen. Jouw fantasie is je enige beperking!